Novi Sad
18.08.2022.
15:14 > 15:15
Novi Sad ima plan da jednog dana postane takozvani "smart city" kada je reč o saobraćaju. Ali, kriza dolazi, treba štedeti i nema potrebe za tim novotarijama.
  • Goran

    30.08.2022 14:10
    Kad treba prebijati građane,onda ne smeta ni kiša ni sunce.
  • Limanac

    21.08.2022 09:33
    Pešački semafor u NF
    Pešački semafor u Nar.fronta, kod bivše Opštine je postavljen iz dva logička razloga. U neposrednoj blizini su dva velika vrtića (‘Različak” i “Maslačak”) i OŠ “Žarko Zrenjanin”, deci je potreban siguran prelaz.
    Semafor je postavljen i zbog vozača: da ne razmišljaju da li je “pešak pokazao jasnu nameru” ili je već stupio nogom na pešački, pa da to bude razlog za opravdano kažnjavanje u slučaju ne ustupanja prvenstva pešacima.
    Lični osvrt: pre postavljanja semafora, sa strane Getaldusa sam ustupio prvenstvo deki sa unukom, sasvim lagano kočeći do zaustavljanja, a onda su od nazad na moj naletela dva automobila. Srećom, u tom trenutku su pešaci već prešli preko desne trake.
  • Istorija

    21.08.2022 09:16
    Vas izbor
    U Kraljevića Marka živelo tridesetak porodica a sada vam Galena samo na mesto tri kuće nabio 500 stanova. Ista ulica ista širina ulice. Gledate jedni drugima u krevete i tanjire. Kakvi semafori i gužve to ste platili i to je život vaše dece u smeću i prljavštini.
  • Tata Ikun

    20.08.2022 12:30
    I treba da bude gužve, kad svi hoće zadnjicu u auto i na posao. Sve po jedan čovek u kolima. Vozite malo bicikl, korisnije je i jeftinije. Idite gradskim prevozom. Šta ste se svi naboli u automobil?
  • VB

    20.08.2022 08:07
    Krizni tok
    Stvarno semafori zaustavljaju saobraćaj. Veoma često su nepotrebni. Dokaz tome je da je vise saobraćajnih nesreća bas na raskrsinicama gde su semafori. Kružni tok usporava ali je zaustavlja saobraćaj. Gde god može treba ga staviti.
  • Dragan

    19.08.2022 09:20
    Se
    Ova selendra nije moj grad do 1988g.Moj grad je Stokholm.Pogledati na you tube Stokholm walk i prošetajte njenim običnim ulicama.Nema parkinga,sve ulice imaju jednu traku za bicikliste i trotinete,nema uslovnog skretanja kao kod nas.Crveno je stop za sve.Ljudi ne koriste auto-koriste prvo noge,drugo bicikl,treće trotinet.Grad u šumi.Kad ga gledate sa vidikovca vidite sve zeleno sem katedrale na jednoj i zgrade za telekomunkacije itd.Oko zgrada ogromno drveće,cela obala dostupna svima,kraljev dvor skromno,veliko zdanje dostupno napplju.Turisti vole da snimaju smenu straže skroz oko dvorca u istorijskim uniformama.Grad koji pripada stanovnicima,grad nasmejanih,ljubaznih građana,i grad prekrasne klime.Sad oko 25° i čistog vazduha.
  • kb

    19.08.2022 09:16
    Ne daj Bože da se IKADA uvede ovakva glupost da se bilo gde u SRBIJI prepusti saobraćaj učesnicima u istom. Svaki dan neko završi u bolnici, umre, a počinioc pobegne i na kraju se ne kazni. Jedino da pešaci i biciklisti krenu da nose pištolj sa sobom i dok prelaze upere ga ka vozaču auta koji se približava. Većina je ovde balkanska stoka i to se neće promeniti nikada, zato ili agresivnije čuvaš sebe ili odlaziš u drugu zemlju. Ja sam živi dokaz da se mirno, kulturno, tolerantno u ovom gradu više ne može. Tako sam vaspitan i zbog toga su me uvek pokosili. E, kada sam počeo da im je**m mamu na ulici, odjenom (zamalo) svi slušaju. Dugo mi je bilo potrebno da se adaptiram na ovaj užasan način ponašanja jer ide potpuno protiv mene ali je jedini način da se zaštitiš nažalost. O čemu da pričam kada ovde moraš paziti i pogledati levo-desno u jednosmernoj ulici?
  • Miki

    19.08.2022 08:52
    Kod najlona na sto metara dva semafora,bravo za struku...
  • Ahab

    19.08.2022 07:51
    Da li ista vise funkcionise u ovoj prejadnoj krajiskoj kasabi?!?!
    Nikada pljaviji, ofucaniji, haoticniji i sumorniji nisi bio MOJ Novi Sade!
  • /

    19.08.2022 07:23
    /
    lepo je da se zna kako 'neko od njih' cita komentare pa je u medjuvremenu semafor nivelisan...ali samo za prelazak jedne trake.
    za prelazak druge trake je i dalje ostalo klingonsko pismo.

    zar je moguce da ste toliko aljkavi, povrsni i gl...pardon da ne vredjam
  • Revilo

    19.08.2022 06:59
    SNS semafor
    Baš razmišlham o istom proteklih nedelja - semafor stalno u žutom (osim predveče kada ne treba), a saobraćajca nigde... Osim toga, neke legende saobraćajne struke preprečile više ulica u ovom delu grada istovremeno radovima, pa je kolaps istovremeno na više mesta, umesto da su to odradili planski, smisleno. To što se radovi ne vrše u tri smene ili bar u dve smene (od kojih je jedna noćna), posebna je priča, a ishod je višemwsečno trajanje radova i kolapsi u saobraćaju.
  • dejan

    19.08.2022 06:50
    semafor rase r / s.jovanovica
    Rase Radujkova,Slobodana Jovanovica -naravno da je potreban semafor ako idete levo sa naselja ka detelinari.Pre semafora neki pametni su pregradili ulicu i morali ste desno na glavnu raskrsnicu gde sam cekao i po 3 crvena svetla.Ovo je ok.
  • Bns

    19.08.2022 04:16
    Živim pored
    To što su isključili taj semafor je veoma smisleno.
    Ono što nije smisleno jesu radovi na Jaše Tomića. Naime, ako je tranzit zbog radova na železničkom nadvožnjaku u Partizanskoj, prebačen na Jaše Tomiča, pitnje svih pitanja je koji je "mudrac" odlučio da baš sad izvodi radove na Jaše Tomića?
    Kolaps je u Kralja Petra i u Kisačkoj nedeljama već. Kao i u B.Beriča i K. Marka. U K. Marka je bilo još gore dok je Save Kovačevića bila u fazi rekonstrukcije parkinga. Srećom, pustili su saobraćaj S. Kovačeviča pre neki dan.
  • rade šta hoće

    19.08.2022 01:41
    bruka
    preko 40 godina nije trebao semafor na minornim ulicama Naselja, ali nekom je zapelo da napravi raskrsnicu i stavi semafor u R. Radujkova, S. Novakovića, Vladike Ćirića i pored toga što im semafori zaštopaju na bulevarima - J. Dučića/S. Jovanovića i Bul Evrope/H. Ruvimova pa svi bleje čekajući na znak slobodno
  • Semafori NE

    18.08.2022 22:15
    Novi Sad
    Postao je grad semafora.
    Stavili na bul.Evrope i na uglovima sa Laze Nancica i Djordja Magarasevica, totalno bezveze.
    Futoska kod Tirkiza bespotrebno.
    Ali semafor je 140.000 € , možda je to kvaka
  • Biciklista

    18.08.2022 21:30
    Ne znam o kakvim gužvama pričate, meni je sve uvek isto
  • Skimmer

    18.08.2022 21:09
    na bicikli
    Kružni tok na Rumenačkoj biciklom jedva pređem, to kamioni, šleperi, jedan za drugim...ono, jezivo...
  • Grof Sekereshi

    18.08.2022 19:23
    Uzgred, i danasnja pogibija policajca u Rumenci a koji je vozio motocikl sa rotacijom je iz domena ove price i nepostovanja znaka "stop" - tako da pravilo 4 "stopa" u Srbiji nema teorije da se uvede. Mozda kad bude neki drugi narod ovde ziveo.
  • Go

    18.08.2022 19:12
    Kakav smart city živimo kao marva pola grada zatvoreno, parking mesto kao premija na lutriji, čekamo satima u redovima, grad zagušen ružan i prljav koji smartovi gluposti bakrači...
  • /

    18.08.2022 17:49
    /
    jes sporazumevaju se.
    eno na bulevaru evropr jos uvek su semafori za pesake pisanj na klingonskom pismu
  • Grof Sekereshi

    18.08.2022 17:41
    U USA su to resili jednostavno, semafori su na ukrstanju vaznijih ulica a postoje i oni koje aktiviraju pesaci ili biciklisti za prelazak na drugu stranu. Sve ostale raskrsnice su resene sa 4 stopa te pravilom da prvi ulazi onaj koji je pre dosao na raskrsnicu se prepusta vozacima regulacija saobracaja. Jedini problem je sto u USA ( i nekim drugim zapadnim zemljama) vozaci postuju propise i ne pokusavaju da prevare druge ucesnike a u Srbiji to nije slucaj, pretpostavl;jam da bi bio opsti karambol i vadjenje utoka zbog prvenstva prolaza.
  • Mare

    18.08.2022 17:19
    Živim u Ulici Save Kovačevića, u špicu se dešava da ne možemo da izađemo iz ulice po desetak minuta. Čujem da će sledeće nedelje zatvoriti Ulicu kraljevića Marka, deo prema Lolinoj školi, mislim da nas očekuje pravi kolaps u saobraćaju. Od septembra kad deca krenu u vrtić i školu u našoj ulici će biti haos, potpisujem.
  • Trale

    18.08.2022 16:57
    Pešački semafor u Narodnog fronta (kod bivše limanske opštine). Totalno bespotreban, tu nikada nije bilo nikakve nesreće. Radi na dugme, zeleno se čeka skoro minut i po. Za to vreme svi pređu na crveno, pa kola stoje "u prazno" i dodatno zagađuju (i bukom i izduvnim gasovima). Tipičan primer za pranje para, jedino nije bio gradonačelnik da ga svečano otvori.
  • S

    18.08.2022 16:40
    Ne treba ni ulicna rasveta, ovako možemo bolje da se sazivimo sa slepima i slabovidima i razumemo njihove nedace.
  • Johnyša

    18.08.2022 15:55
    Istina živa
    Živim u Kraljevića Marka i potpisujem sve što piše u tekstu. Dodao bih da sam pričao sa komšijama, i da jedan komšija ima "teoriju" (ozbiljan je sasvim) da je bolje kad nema semafora na raskrsnici, da se vozači lakše sporazumevaju na taj način, i da sada ima čak i manje udesa nego ranije na toj raskrsnici. Bio sam pomalo šokiran, ali šta ja znam, možda je čovek u pravu, možda nam ni ne trebaju semafori, ni Bulevar Jaše Tomića... Ja u svakom slučaju idem okolo, ne prolazim tuda već danima :)
  • Zzx

    18.08.2022 15:52
    Prioriteti
    Ma ko da misli na semafore kada nam otimaju Kosovo. Jel rako?
  • warf

    18.08.2022 15:32
    Prolazim tuda cesto, svejedno mi je radio semafor ili ne... Ali mi se cini da je se stvara veca guzva u delu od semafora do bulevara i obrnuto. A jos smo u periodu godisnji odmora...
  • Automobilista

    18.08.2022 15:17
    Nema logike
    O kakvom *otčepljavanju* i odakle dokle, može biti reči kad 70m dalje radi semafor na uglu Kraljevića Marka?! Budalaština, kao i sve u vezi saobraćaja u ovom gradu. Sve bez mozga rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna